Praktische voordelen kurkvloer

Kurk kent vele praktische voordelen. Dat maakt het zo’n prettig en praktisch product voor in huis. Bent u al bekend met de bijzondere eigenschappen van kurk?

Natuurproduct
Natuurproduct

Het is ‘groen’ en ijzersterk

Kurk is een echt ecologisch natuurproduct. Dat zorgt niet alleen voor een unieke sfeer bij u in huis, maar is ook nog eens heel milieuvriendelijk. Kurk wordt namelijk om de 9 jaar van de kurkeik gepeld, zonder dat de boom hier hinder van ondervindt. Het resultaat is een ijzersterk product. Het is in staat om de kurkboom zijn leven lang te beschermen tegen invloeden van buitenaf, en is daarom ook sterk genoeg om op te leven.
Kurkvloer natuur voordelen kurkvloer
Veerkrachtigheid
Veerkrachtigheid

Een verademing voor uw gewrichten

Kurk staat bekend om haar veerkrachtigheid en het vermogen om schokken te absorberen. Die veerkrachtige werking dankt kurk aan het feit dat het is opgebouwd uit ontelbare veertienzijdige cellen die lucht bevatten. Heeft u wel eens over een kurkvloer gelopen? Dan heeft u misschien wel gemerkt dat kurk licht meegeeft. En dat kan een positieve uw gezondheid hebben. Uw knieën en rug krijgen zo minder schokken te verduren, en uw gewrichten worden gespaard. Dat loopt comfortabel!
Geluidsreductie
Geluidsreductie

Een stille en geluiddempende vloer

De veerkracht van kurk valt niet alleen op wanneer u eroverheen loopt, maar zorgt ook nog eens voor een goede geluidsreductie. Geluiden galmen niet meer door uw hele huis, en heen en weer lopen hoort u nauwelijks. Zo heeft u niet alleen uitzicht over een mooie vloer, maar kunt u hier ook in stilte van genieten.
Geluiddempende vloer
Goede isolatie
Goede isolatie kurkvloer
Goede isolatie

Heerlijk warme voeten

De isolerende eigenschappen van kurk gaan u niet in de koude kleren zitten. Doordat kurk bestaat uit cellen met lucht, is dit het eerste product dat gebruikt werd voor de isolatie van woningen. Wanneer u met blote voeten over een kurkvloer loopt, zult u merken dat kurk de warmte in huis goed vasthoudt. Dikke sokken of warme sloffen zijn daarom niet meer nodig, en de installatie van dure vloerverwarming is overbodig. En kiest u voor een kurkvloer die goed isoleert? Dan bespaart u op stookkosten. Zo houdt u geld over voor leuke dingen.
Antistatisch
Antistatische werking

Kurkdroog en stofvrij

Kurk is goed bestand tegen vocht en heeft een antistatische werking. Stofdeeltjes zullen zich daarom minder snel opstapelen, wat u een hoop schoonmaakwerk scheelt. En ook mensen met allergieën of astma zullen veel baat hebben bij de antistatische werking van kurk, omdat huismijt en viezigheid niet in de vloer blijven hangen. Met af en toe stofzuigen en dweilen met een speciaal product, houdt u uw kurkvloer in topconditie. De sterke kurklak die over uw nieuwe vloer wordt aangebracht zorg er namelijk voor dat vlekken en modder gemakkelijk weer weg te vegen zijn. Zo houdt u uw vloer lekker fris.
Stofvrije vloer badkamer

We laten u graag de mogelijkheden zien én voelen